СООПШТЕНИЈА ЗА ЈАВНОСТ

 

НЕ СЕ ИСПОЛНЕТИ УСЛОВИТЕ ЗА РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ И СПРОВЕДУВАЊЕ КРЕДИБИЛНИ ИЗБОРИ

Седум граѓански организации, преку писмо, се обратија до меѓународната заедница и до јавноста. ...

прочитај повеќе...

Соопштение по повод ангажирањето на фирмите од САД од ВМРО ДПМНЕ за лобирање

Транспарентност Македонија (ТМ) од 2011 г. ја следи и ...

прочитај повеќе...

Финансиите на политичките партии под закрила на институциите

 До кога финансиите на политичките партии ќе бидат „заштитена мечка“ во Македонија? Транспарентност Македонија остро ...

прочитај повеќе...

"Ревизија" на Скопје 2014

 Следејќи ја прес конференцијата на  експертскиот тим  ангажиран од градоначалникот на ...

прочитај повеќе...

Реакција по повод политичкото насилство и притисоци во Собранието на РМ на 24.12.2012 г.

Транспарентност Македонија најостро ги осудува насилството и говорот на омраза како и насилното протерување ...

прочитај повеќе...