МЕДИУМИТЕ ЗА НАС

 

9ти декември Меѓународен ден на борба против корупцијата

По повод Меѓународниот ден на борба против корупцијата, Транспарентност Македонија сака да го сврти вниманието на јавноста на фактот дека оваа Влада на РМ, ...

прочитај повеќе...

Замрзнат дел од имотот на „Фершпед“

Правобранителството не сака да ја коментира одлуката на судот, а во „Фершпед“ таа не беше примена до крајот на работниот ден

Основниот суд Скопје 2 ...

прочитај повеќе...

Извештај за декември 2010

месечниот извештај за декември 2010 г. за состојбите во борбата против корупцијата и криминалот и состојбата со транспарентноста во општеството, ТМ сака да ...

прочитај повеќе...

Антикорупциска ќе работи на вересија

Седумтемина члена на Антикорупциската комисија од септември ќе работат на вересија. Ребалансираниот буџет ги испразни сите ставки за работата на оваа институција, вклучувајќи ...

прочитај повеќе...

Балканот корупциски рај

Подмитувањето на Балканот е дел од секојдневјето, пишува долгогодишниот дописник на германската новинска агенција ДПА од регионот„Се подмачкува од лулка до гроб, и ...

прочитај повеќе...